
Optimistul vede un covrig, pesimistul o gaură…
Zilele trecute am încărcat pe Facebookpoza de mai jos și cineva mi-a scris că îi aduc aminte de Steve Jobs. 🤭
„După o lună în Vaslui” – i-am răspuns în glumă.
Pentru oamenii cu care lucrez la Picasso Agency, aceeași față zâmbitoare reflectă bucuria colectivă când avem rezultate.
Ție sper să-ți reamintească faptul că începe weekendul… și cum am putea încheia săptămâna mai potrivit, decât cu o recapitulare rapidă despre tot ce s-a mai întâmplat în lume în ultimele zile? 👇
✅ Carieră sau curățenie? Cum arată rata ocupării în rândul femeilor în România
✅ 5 lucruri bine de știut dacă te promovezi pe YouTube
✅Produse mai ieftine decât înaintea pandemiei?
✅AI dictează viitorul productivității în Marea Britanie
Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:
1 – Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente
2 – Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️
NOUTĂȚI DIN LUME
(Sursă imagine: Vrogue)
🔦 Imaginează-ți că ești în vacanță și brusc se stinge lumina, se întrerupe internetul, iar alarmele se declanșează. Acest scenariu a devenit realitate în orașe precum Muntenegru, Houston și Ecuador, unde de la baruri până la spitale, rețelele electrice se prăbușesc sub căldura verii.
🫢 Whiz Khalifa a fost arestat după ce a fumat marijuana pe scenă la Beach Please! După incidentul surprins pe video, rapperul și-a cerut scuze pe social media, explicând că nu a vrut să jignească pe nimeni. Pe viitor, artistul promite că va reveni în România, dar fără un joint uriaș.
📚 Și platformele educaționale profită de AI. Andrej Karpathy, fost inginer de la OpenAI și Tesla, tocmai a lansat Eureka Labs, o platformă care ajută profesorii să-și creeze propriile cursuri cu ajutorul unui asistent AI.
🔋Anunț important din partea IKEA. Magazinul își recheamă încărcătoarele portabile Varmfront din cauza unei erori de fabricație, care ar putea cauza incendii.
💻 Cursuri high-tech pentru IMM-uri pe bani publici. Ministerul Cercetării a lansat o platformă de e-learning pentru IMM-uri, finanțată cu 36 milioane euro prin PNRR. Ministrul Bogdan Ivan a semnat contractul pentru a aduce cursuri de top în tehnologii ca IoT, AI, și Blockchain, pentru peste 2000 de afaceri mici și mijlocii.
ECONOMIE
Carieră sau curățenie? Cum arată rata ocupării în rândul femeilor în România
(Sursă imagine: Medium)
România are o rată a ocupării pe piața muncii destul de scăzută, iar diferența dintre femei și bărbați e semnificativă.
Puțin peste jumătate dintre femei au un job. Iar acest lucru nu doar că afectează economia națională, dar pune presiune pe femeile care trebuie să jongleze între responsabilitățile casnice și ambițiile profesionale.
Iată o imagine de ansamblu, potrivit unui Infografic Monitorul Social, care citează date Eurostat din 2022:
♀️ Doar 45,4% dintre femeile din România sunt angajate oficial. Comparativ, în Olanda, această rată ajunge la 68,1%
♀️ 62,7% dintre bărbații din România sunt angajați. Decalajul de gen este de aproximativ 17%
♀️ România are una dintre cele mai mari diferențe de gen în Europa în ceea ce privește rata ocupării
♀️ 87% dintre femeile din România declară că se ocupă zilnic de treburile casnice. În Germania, doar 49% dintre femei fac același lucru
♀️ Diferența de salarizare între bărbați și femei în România este de doar 4,5%, una dintre cele mai mici din Europa. În Germania, această diferență este de 17,7%
♀️ Femeile sunt adesea angajate în sectoare mai slab remunerate precum îngrijire, curățenie, hoteluri și restaurante
♀️ Multe femei aleg joburi cu contracte flexibile sau part-time din cauza responsabilităților casnice și de îngrijire a copiilor
MARKETING WORLD
5 lucruri bine de știut dacă te promovezi pe YouTube
(Sursă imagine: Pro Ideators)
Algoritmul YouTube nu mai este ce a fost pe vremuri. Dacă într-un timp, mai mult conta numărul de vizualizări al conținutului tău, acum platforma prioritizează satisfacția și feedback-ul direct al utilizatorilor.
Așa că, dacă ești creator și vrei să-ți crești vizibilitatea pe platformă, ți-am pregătit 5 lucruri despre algoritmul YouTube, care te vor ajută să-ți optimizezi conținutul și să atragi mai mulți spectatori:
▶️Cât de mulțumiți sunt oamenii care îți urmăresc conținutul?
În prezent, nu contează doar timpul de vizionare al videoclipurilor tale, ci și feedback-ul direct prin like-uri, dislike-uri și sondaje de satisfacție.
▶️ Cu cât te urmăresc mai mult oamenii, cu atât mai bine.
Videoclipurile care mențin atenția spectatorilor au șanse mai mari să fie promovate.
▶️ Creează conținut relevant pentru nișa și publicul tău țintă.
Algoritmul YouTube personalizează recomandările pe baza istoricului de vizionare și a intereselor fiecărui utilizator.
▶️ Încurajează-ți spectatorii să se aboneze.
Videoclipurile de la canalele la care utilizatorii sunt abonați au prioritate în recomandări.
▶️Fii creativ.
Experimentează cu formate noi, cum ar fi Shorts, live streaming sau podcasturi, pentru a atrage audiențe diverse și pentru a ține pasul cu tendințele.
Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează algoritmul YouTube, poți citi mai multe aici.
Din ce se mai frământă în online…
🛍️ Meta a lansat o nouă funcție care aduce ofertele direct pe butoanele de CTA din reclamele Instagram. Utilizatorii aplicației acum pot vedea reduceri și promoții fără să părăsească aplicația. Noua funcționalitate ajută afacerile să-și crească engagement-ul și ratele de click.
🐉 New York-ul a văzut multe lucruri ciudate, dar un dragon înfășurat în jurul Empire State Building era ceva de neașteptat. Ideea îndrăzneață a venit de la echipa creativă din spatele „House of the Dragon” ca parte a unei campanii pentru Sezonul 2.
🔥Citește și povestea despre grătarul lui George Foreman – un adevărat campion în bucătărie. Exact cum frigiderele Arctic s-au integrat în cultura consumatorilor români în secolul trecut, așa și Lean Mean Fat Reducing Machine a fost un must-have în gospodăriile americane.
Însă, în timp ce românii cumpărau de nevoie… al doilea caz este exemplul unui marketing genial, care a transformat un produs într-un simbol al culturii pop, care se află și astăzi în topul grătarelor vândute pe Amazon.
E-COMMERCE
Produse mai ieftine decât înaintea pandemiei?
(Sursă imagine: Bizmag)
În ultimii ani am experimentat inflația la niveluri rar văzute. Iar în SUA, pandemia a împins inflația la un vârf de 9% în iunie 2022 și de atunci prețurile generale au crescut cu 20%.
Totuși, pe baza unei analize CNBC a categoriilor IPC (Indicele Prețurilor de Consum) în iunie 2024 comparativ cu iunie 2019, aflăm că există câteva categorii de produse care în prezent sunt mai ieftine decât erau înaintea pandemiei. Printre aceste categorii se enumeră:
-
Hardware pentru telefoane
-
Televizoare
-
Echipamente audio
-
Calculatoare
-
Ustensile de gătit
-
Jucării, jocuri și articole de hobby
TECH TRENDS
AI dictează viitorul productivității în Marea Britanie
(Sursă imagine: Computing)
AI ar putea aduce un impuls de 119 miliarde de lire sterline în productivitatea întreprinderilor din Marea Britanie.
Iar Workday arată faptul că inteligența artificială nu doar că poate ajuta companiile să economisească timp, dar și să valorifice potențialul angajaților într-un mod cu totul nou.
🕒 AI-ul ar putea economisi un total de 7,9 miliarde de ore de muncă. Asta înseamnă că fiecare lider de afaceri ar câștiga în jur de 1.117 ore pe an, adică aproximativ 140 de zile lucrătoare. De asemenea, angajații ar putea recupera 737 de ore pe an, adică 92 de zile lucrătoare. Cine nu și-ar dori 3 luni suplimentare în calendar?
🤔 Totuși, nu e totul lapte și miere. În ciuda potențialelor avantaje, adoptarea AI vine cu multe provocări. Printre acestea se află temerile privind siguranța și confidențialitatea (38%), nevoia de mai mult timp pentru formare (34%) și lipsa investițiilor (32%).
Între timp…
🦐 AI-ul Wittaya Aqua revoluționează acvacultura. Startupul canadian a dezvoltat o platformă care ajută fermierii de fructe de mare să-și crească crească producția și să fie mai sustenabili.
🛋️ Startupul francez, Presti, rezolvă problema sesiunilor foto scumpe. Folosind AI generativ, aplicația transformă simplele imagini de produs în fotografii lifestyle realiste, reducând costurile brandurilor de mobilă.
Dă o notă acestui newsletterNe dorim să fim mai buni cu fiecare newsletter pe care îl trimitem așa că ne ajută enorm părerea ta despre el:
|
Promovează Newsletterul Fondatorii prietenilor tăi antreprenori, freelanceri sau soloprenori și TE PREMIEM.
Recomandă newsletter-ul la 3 persoane folosind link-ul tău de referral și îți oferim GRATUIT cartea LASĂ VRĂJEALA (varianta PDF) în valoare de 50 de lei;