[#39] ☕ Cât costă adresa ta? Un cappuccino sau un flat white?

Paul Melinte
July 15, 2024

Soarele răsare în fiecare zi! Și astfel susține viața.

Sunt curios câți antreprenori „răsar” zilnic cu această mentalitate. Chiar și atunci când se anunță 35°… sau e acea zi din săptămână în care chiar și pantalonii de trening se simt prea oficiali.

Punând gluma la o parte, știai că exact acum 121 de ani, Ford și-a făcut prima vânzare?

Acesta era un Model A de 850 de dolari, care a fost cumpărat de un dentist din Chicago pe nume Ernst Pfenning. Mașina era roșie, fără acoperiș și abia atingea 30 de mile/oră.

Pentru Ford, această vânzare a însemnat linia de start, de la care în următorii 5 ani a reușit să devină lider mondial în industria auto.

 Au trecut vremurile în care îți puteai face planuri de business pe 4-5 ani…

 Cum să-ți adaptezi strategia de video marketing la călătoria clientului

 Cât costă adresa ta de e-mail? Un cappuccino sau un flat white?

 PayPal se va folosi de datele clienților de pe Venmo, pentru a vinde reclame direcționate

AT&T, victima unei noi breșe de date

Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:

1 – Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente

2 – Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️

NOUTĂȚI DIN LUME

(Sursă imagine: Science Alert)

😎 Crezi că ești tare la Rubik’s Cube? Cel mai probabil nu te poți compara cu robotul japonez care a rezolvat celebrul puzzle în doar 0,3 secunde – cam cât îți ia să clipești. Până acum, recordul uman este de 3,13 secunde, stabilit anul trecut în California. Asta înseamnă că robotul e de peste 10x mai rapid decât cel mai bun dintre noi. (Sursa: BBC)

🚂 Trenurile din România circulă și mai încet din cauza caniculei. CFR a anunțat că viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 km/h pe întreaga rețea feroviară. Această măsură de siguranță a fost  aplicată în weekend, după ce șinele au atins 50°C. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice orele de plecare și sosire ale trenurilor înainte de a călători, consultând site-urile operatorilor pentru informații actualizate. (Sursa: G4 Media)

😮‍💨 Alec Baldwin nu va fi judecat pentru moartea Halynei Hutchins. Actorul pe care-l cunoaștem (și) din reclamele eToro, a plâns în instanță după ce judecătorul a respins acuzațiile de omucidere involuntară din 2021, pe platoul „Rust”. Deși acuzațiile penale au fost eliminate, actorul și producătorii se confruntă în continuare cu procese civile. (Sursa: AP News)

🚫 Meta a anunțat că va ridica restricțiile de pe conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump, chiar înainte de Convenția Națională Republicană. După interdicția de doi ani impusă din cauza evenimentelor din 6 ianuarie 2021, conturile au fost restabilite la începutul lui 2023. De atunci, Trump n-a mai avut probleme cu regulile Meta. (Sursa: CNN)

🔫 O ciocolată, un litru de lapte și un pumn de gloanțe, vă rog… În Alabama, Oklahoma și Texas, americanii pot cumpăra acum gloanțe de la automate. American Rounds a instalat automate cu recunoaștere facială și scanare a ID-ului pentru a verifica vârsta cumpărătorilor. Chiar dacă criticii se tem de creșterea violenței, ideea este o soluție convenabilă pentru comunitățile rurale, unde magazinele de muniție sunt rare. (Sursa: AP News)

🌤️ Pentru unii limita e la cer, pentru AI e doar puntul de plecare. Google Deepmind a câștigat premiul MacRobert 2024 cu GraphCast, tehnologia de prognoză meteo bazată pe AI. Aceasta folosește rețele neuronale grafice pentru a oferi prognoze meteo foarte precise în doar 45 de secunde – în comparație cu metodele tradiționale care pot dura ore. Echipa speră că în viitor, GraphCast va ajuta în cazul dezastrelor naturale și va salva multe vieți. (Sursa: Business Weekly)

ECONOMIE
Au trecut vremurile în care îți puteai face planuri de business pe 4-5 ani…

(Sursă imagine: Friends of the Earth Europe)

Potrivit Adevărul, economia românească se află în pragul unei schimbări majore.

Din cauza provocărilor tehnologice, crizei forței de muncă și modificărilor fiscale, experții spun că fără o restructurare strategică, multe companii ar putea dispărea în următoarea perioadă.

Analiza detaliată făcută de Sierra Quadrant ne explică ce înseamnă mai exact această tranziție și cum ar trebui să se pregătească antreprenorii pentru viitor:

👉 Planificarea strategică și restructurarea operațiunilor sunt pași necesari, iar multe IMM-uri riscă să se închidă

👉 Din cauza volatilității, economia nu mai este la fel de predictibilă ca acum 20-30 de ani, iar planurile de business nu mai pot fi făcute pe termen lung

👉 Anul 2024 este încă unul stabil pentru companiile românești, dar 2025 va aduce noi creșteri de taxe și reduceri de cheltuieli bugetare

👉 Inflația afectează negativ performanța economică, iar din cauza aceasta în 2024,  peste 150.000 de firme sunt prevăzute să întâmpine probleme

👉 Comerțul, agricultura, industria și construcțiile sunt cele mai afectate sectoare din cauza creșterii taxelor și scăderii puterii de cumpărare

MARKETING WORLD
Video Marketing: calitate sau cantitate?

(Sursă imagine: Animoto)

În prezent, una dintre cele mai eficiente metode prin care să ieși în evidență în online este video marketingul.

Dar cum decizi ce tipuri de videoclipuri să creezi și când să le publici? Cum poți găsi echilibrul perfect între calitate și cantitate? Și cum poți crea o strategie care nu-ți golește doar buzunarul cu producții costisitoare, ci chiar îți aduce rezultate?

Michael Stelzner, fondatorul Social Media Examiner și Social Media Marketing World Conference, spune că secretul stă în adaptarea tipurilor de videoclipuri la etapele din călătoria clientului.

În rândurile următoare ți-am lăsat un scurt rezumat din strategia lui. Iar dacă vrei să sapi mai adânc în acest subiect, la finalul articolului găsești sursa unde poți citi mai multe despre abordarea lui.

#1 Etapa de conștientizare: Cantitatea contează cel mai mult

În prima etapă din călătoria clientului, obiectivul tău este să atragi atenția a cât mai multor oameni. Videoclipurile trebuie să fie scurte și captivante, între 30 și 90 de secunde. Nu te stresa prea mult cu calitatea perfectă – ci concentrează-te mai mult pe valoarea pe care o oferi. Evită brandingul agresiv sau pitchurile de vânzare. De asemenea, testează mai multe idei până vezi ce rezonează cu publicul tău.

#2 Etapa de interes: Echilibrează calitatea și cantitatea

După ce oamenii au auzit de tine, poți să le oferi conținut mai lung, de 2-5 minute. Aici deja acorzi mai multă atenție calității producției, dar totuși, concentrează-te mai mult pe a oferi informații detaliate despre produsul/serviciul tău și expertiza ta. Creează mai puține videoclipuri decât în etapa de conștientizare, însă ai grijă să fie diverse.

#3 Etapa de considerare: Menține focusul pe calitate

În această etapă, cliențiii potențiali sunt mai atenți și analizează activ produsele și serviciile tale. De asemenea, investesc mai mult timp pentru a se informa despre oferta ta. Creează videoclipuri mai lungi și mai detaliate, între 5 și 15 minute și concentrează-te pe calitate. Prezintă-ți în detaliu oferta, interviurile cu experți din domeniu și testimonialele clienților tăi.

#4 Etapa de acțiune: Conținut de calitate superioară, orientat către conversie

Este momentul în care să închei vânzarea. Videoclipurile tale trebuie să fie de o calitate superioară și să se concentreze pe convingerea clienților potențiali să facă următorul pas și să cumpere. Nu uita de CTA-urile clare și prezintă beneficiile concrete ale produselor și serviciilor tale. Arată-le cum le poți schimba viața și poveștile de succes ale clienților tăi.

+ Loializare: Conținut exclusiv pentru clienți

Deși nu face parte din călătoria inițială, această etapă este esențială pentru a menține clienții angajați și mulțumiți. Oferă clienților tăi conținut exclusiv, cum ar fi sfaturi și tutoriale avansate, acces la webinarii sau sesiuni Q&A. Prezintă toate aceste resurse încă în etapa de acțiune, pentru a arăta clientului ce câștigă după achiziționare.

(Sursa: Social Media Examiner)

E-COMMERCE

(Sursă imagine: Ad Monsters)

⚡ Apple a stârnit o furtună de reacții negative în industria publicității online din Franța, după ce a lansat funcția Web Eraser în Safari

Aproape 800 de agenții de publicitate și alte tipuri firme au trimis o scrisoare către Tim Cook, CEO-ul Apple, acuzând că această funcție ar putea afecta grav veniturile din publicitate.

Web Eraser este o funcție care permite utilizatorilor să elimine reclamele, anumite imagini și texte de pe site-uri web. Odată ce utilizatorul activează această funcție, browserul va reține comanda pentru viitoarele vizite, iar conținutul nedorit nu va mai apărea. (Sursa: Digital Information World)

🤭 Cât costă adresa ta de e-mail? Un cappuccino sau un flat white?

Experimentul social făcut de compania de securitate Surfshark a demonstrat cât de puțin le pasă oamenilor de confidențialitatea datelor. În cadrul evenimentului “Food for Data”, participanții au plătit pentru cafea și gustări cu date personale, în loc de bani.

78% dintre participanți au renunțat la informațiile lor personale pentru o simplă cafea. (Sursa: Lbb Online)

💳 PayPal se va folosi de datele clienților de pe Venmo, pentru a vinde reclame direcționate

Cu Mark Grether la conducere, fost șef la Uber Advertising, compania promite să ajute comercianții să vândă mai eficient, iar clienților să ofere produse mai relevante. Toate acestea datorită informațiilor despre achiziții și obiceiurile de cumpărarare ale utilizatorilor PayPal.

Însă PayPal nu este singurul care face această mișcare – Facebook, JPMorgan Chase și Visa au planuri similare. (Sursa: The Verge)

TECH TRENDS
AT&T, victima unei noi breșe de date

(Sursă imagine: Malware Bytes)

Gigantul telecom AT&T a anunțat vineri o breșă de date masivă care a afectat aproape toți clienții săi. Datele furate acoperă o perioadă de șase luni între mai și octombrie 2022, plus câteva înregistrări mai recente din 2023.

🫣 Cum s-a întâmplat? Breșa a fost legată de Snowflake, un serviciu cloud folosit de AT&T pentru analizarea datelor clienților. Snowflake a dat vina pe clienți pentru că nu au folosit autentificarea multi-factor.

🕵🏻‍♀️ Ce s-a furat? Infractorii cibernetici au accesat numere de telefon, registre de apeluri și mesaje text, și informații de localizare ale milioane de utilizatori. Deși conținutul apelurilor și mesajelor nu a fost furat, metadatele obținute sunt suficiente pentru a compromite grav intimitatea utilizatorilor.

Promovează Newsletterul Fondatorii prietenilor tăi antreprenori, freelanceri sau soloprenori și TE PREMIEM.

Recomandă newsletter-ul la 3 persoane folosind link-ul tău de referral și îți oferim GRATUIT cartea LASĂ VRĂJEALA (varianta PDF) în valoare de 50 de lei;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *