Salutare, salutare!
Cum a fost weekendul tău? 💪
Începem o nouă săptămână și mă bucur să văd că a apărut un nou AI care răspunde nevoii de siguranță a utilizatorilor. Vezi mai jos 👇 despre ce este vorba.
De azi, avem și o nouă rubrică: Smart To Do list.
Te las să-ți savurezi cafeaua alături de noutățile acestei zile.
Sursa: pexels / mart-production
Cum îți spuneam și mai sus, avem o nouă rubrică – TO DO list, care îmi doresc să te inspire în organizare și disciplină. Noi antreprenorii avem multe responsabilități, de aceea, organizarea e esențială ca să fim top performeri. 💪
To do list antreprenorial:
✅ Stabilește prioritățile acestei săptămâni:
Ce poți delega?
Ce e esențial pentru business să faci tu?
Care e ordinea în care trebuiesc îndeplinite aceste responsabilități? Urgente, importante, puțin importante?
Reflectă asupra realizărilor și provocărilor din săptămâna trecută.
Planifică sarcinile majore pentru săptămâna în curs și stabilește noi obiective.
👉 Scrie în agendă sau într-un notes prioritățile. Când scriem ne organizăm mai eficient și „externalizăm” din creier pe foaie/fișa de notes.
Pe măsură ce îndeplinești din sarcini, bifează-le și felicită-te pentru micro obiectivul deja îndeplinit!
✅ Revizuiește-ți finanțele:
Nu e „treaba contabiliei” să știe cum stai cu profitul, ci e treaba ta de antreprenor să-ți cunoști cifrele din business, după cum ne-a învățat clientul nostru Eusebiu Burcaș, antreprenor și specialist în metodologia Profit First.
Verifică fluxul de numerar și actualizează bugetul.
Plătește/planifică plata facturilor restante.
Verifică ce încasări restante mai ai și trimite remindere acolo unde e cazul.
✅ Cunoaște-ți clienții, cunoaște-le nevoile:
Stabilește întâlniri online (Zoom) sau telefonice cu clienții tăi și cere-le un feedback. Cum îți spuneam și-n alte emailuri, e vital să-ți cunoști piața și clienții.
✅ Marketing Check:
Analizează rapoartele de marketing sau cere-le colaboratorilor tăi, dacă nu le ai. Poți scala numai dacă îți cunoști cifrele!
Dacă îți faci singur promovarea, luni e un moment bun să planifici și programezi conținutul pentru săptămâna în curs.
✅ Consolidează echipa:
Organizează o scurtă ședință de echipă pentru alinierea obiectivelor săptămânale.
Abordează orice preocupări sau blocaje ale echipei.
✅ Networking:
Conectează-te cu un potențial partener sau client nou.
Participă la un eveniment legat de industria ta.
✅ Dezvoltă Produsul/Serviciul:
Revizuiește progresul proiectelor în derulare.
Identifică orice ajustări sau îmbunătățiri necesare.
✅ Dezvoltare Personală:
Alocă timp pentru învățare și educație: citește un articol/o carte sau ascultă un podcast relevant pentru industria ta.
Ai grijă și de corpul tău: sală, plimbare, jogging – asigură-te că sunt o prioritate în lista ta. Să plătești cu sănătatea e prea scump.
Îți amintești din emailurile trecute care sunt secretele antreprenorilor de succes? În acest to do list am inclus ce ai nevoie ca să-ți transformi provocările în oportunități de creștere, să-ți stabilești prioritățile și să acționezi rapid și smart!
Sursă: pagina SSI Inc. de pe X
Ilya Sutskever, co-fondator OpenAI, a lansat noua sa companie de inteligență artificială numită Safe Superintelligence (SSI).
Ilya Sutskever a anunțat că SSI se va concentra exclusiv pe dezvoltarea unei superinteligențe sigure, având un singur obiectiv și un singur produs.
După ce Ilya Sutskever a părăsit OpenAI, își menține accentul pe siguranța AI la noua sa firmă.
SSI, înființată împreună cu Daniel Gross și Daniel Levy, are birouri în Palo Alto, California, și Tel Aviv, Israel.
💡 Prin crearea Safe Superintelligence (SSI), Ilya Sutskever subliniază importanța siguranței în dezvoltarea AI, propunând o abordare focalizată și lipsită de presiuni comerciale pe termen scurt.
Aceasta inițiativă poate contribui semnificativ la crearea unei inteligențe artificiale care să fie atât avansată, cât și sigură pentru utilizatori.
Vineri, 14 iunie 2024, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat o nouă campanie de mesaje false trimise în numele său.
Contribuabililor persoane juridice li se solicită „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro” sub pretextul unei mai bune gestionări a fluxurilor financiare internaționale.
ANAF subliniază că nu solicită astfel de informații și nu intervine în relațiile comerciale dintre persoanele juridice.
Mesajele provin de la adresa gabriela.apostol[at]m-finante.com, care nu aparține ANAF.
Contribuabilii sunt sfătuiți să utilizeze Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru o comunicare securizată cu ANAF și să obțină informații fiscale generale la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160. Sursă: ANAF
💡 În ultimii ani au fost tot mai multe campanii de scam care fac apel la frică și la neatenția de moment. De aceea, e important să verificați de la cine vine mesajul/emailul și chiar să sunați/scrieți un email la acea instituție (nu reply!, ci căutați pe site-ul instituției adresa de email oficială) și astfel să vă asigurați că mesajul e autentic, și nu o înșelătorie.
Sursă: Pixabay, artist Myriams-Fotos
Festivalul anual de e-commerce 618, cel de-al doilea cel mai mare eveniment în ceea ce privește vânzările anuale din China și un barometru al consumului casnic, a raportat o scădere de 7% în valoarea brută a mărfurilor vândute față de anul trecut.
Valorile brute ale mărfurilor vândute la festival au ajuns la 742,8 miliarde de yuani (102,3 miliarde de dolari).
În ciuda prelungirii perioadei de vânzări și a reducerilor oferite de companii precum JD[.]com, Tmall și Pinduoduo, vânzările au fost slabe în acest an.
Festivalul anual de comerț electronic 618, este numit după data de 18 iunie a înființării gigantului chinez de e-commerce și este unul dintre cele mai importante evenimente de cumpărături din China. (Sursă: CNBC)
💡 Acest lucru semnalează că redresarea consumului în a doua cea mai mare economie a lumii este încă lentă.
Credit foto: English Heritage via Reuters, iunie 2024
An de an, mii de oameni se adună la Stonehenge pentru a fi martorii acestui fenomen astronomic.
Solstițiul de vară marchează sfârșitul primăverii și începutul verii în emisfera nordică, fiind cea mai lungă zi din an.
La Stonehenge, un monument preistoric din sudul Angliei, se crede că oamenii antici au construit o structură circulară din pietre masive special pentru a onora și celebra acest eveniment astronomic.
Construit în jurul anului 2.500 î.e.n., Stonehenge este considerat un loc spiritual, deși motivele precise pentru construcția lui rămân necunoscute.
Pietrele au fost ridicate și aranjate cu mare precizie în perioada Neoliticului târziu, fiind considerate un exemplu impresionant de construcție și inginerie avansată.
Dispoziția pietrelor este orientată astfel încât să încadreze răsăritul soarelui în timpul solstițiului de vară și apusul în timpul solstițiului de iarnă.
Credit foto: English Heritage via Reuters, iunie 2024
💡 La fel cum mii de oameni se adună la Stonehenge pentru a celebra solstițiul și a fi martori la acest fenomen natural extraordinar, antreprenorii trebuie să fie pregătiți și să profite de evenimentele de moment în afaceri.
Asemenea solstițiului care marchează o schimbare în ciclul anotimpurilor, identificarea și valorificarea oportunităților strategice poate aduce o schimbare semnificativă în parcursul unei afaceri.
JOI, pe 27 iunie, de la ora 19:00 organizez un webinar LIVE & Gratuit în care explic tot procesul prin care am dezvoltat o agenție de marketing digital de la (aproape) zero.
➡️ N-am investit niciun leu în promovare!
➡️ Nu avem website (încă)!
➡️ Nu am angajat nicio persoană!
Și totuși, în acest moment suntem 34 de membri în echipă și avem clienți ce ne plătesc între 5000 și 15.000 de euro.
Dacă vrei să afli cum am obținut toate astea, te aștept joi la webinar.
Singura condiție este să participi LIVE, deoarece NU voi oferi înregistrarea webinarului!
Deci singura ocazie să afli ce am de spus este să participi la webinar JOI, 27 iunie, de la 19:00. Înscrie-te aici.