Salutare, salutare!
Din nou e sâmbătă, sper că săptămâna ta a zburat profitabil.
Mai jos, cum te-ai obișnuit, cele mai noi știri, iar la final, fiind weekend, avem o rubrică specială 😎
Sursă imagine: Pixabay
Retailerul Walmart intenționează să treacă la utilizarea etichetelor electronice pe rafturi pentru a afișa prețurile în locul autocolantelor de hârtie în toate cele 2.300 de magazine din SUA până în 2026.
Această tehnologie digitală va ajuta la eliminarea procesului repetitiv și consumator de timp al adăugării și schimbării manuale a etichetelor de preț.
Angajații Walmart vor putea actualiza prețurile prin intermediul unei aplicații mobile, ceea ce va reduce timpul necesar pentru această activitate de la două zile la câteva minute.
💡 Compania consideră că această tranziție va îmbunătăți gestionarea prețurilor, inventarului și a comenzilor, precum și interacțiunile cu clienții, oferindu-le acestora o experiență de cumpărături mai bună.
(Sursa: CBSNews)
Restaurantele, hotelurile, sălile de fitness, firmele de spectacole și de agrement din stațiuni balneare și balneoclimaterice pot obține finanțări nerambursabile de maximum 200.000 EURO fiecare.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea Schemei de ajutor de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării şi dezvoltării stațiunilor balneare și balneoclimaterice, începând cu 20 iunie 2024, ora 10.00.
⏰ Apelul de proiecte va rămâne activ până la 1 iulie 2024, ora 17.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.
„Pentru anul 2024, sumele alocate programului se ridică la 15.000.000 lei. Aceste fonduri sunt destinate susținerii proiectelor care vizează extinderea și reabilitarea structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, alimentație publică și tratament balnear, inclusiv a rețelelor de captare și transport a factorilor naturali de cură.
Totodată, finanțarea va sprijini construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare și balneoclimaterice.
Achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice tratamentelor balneare este, de asemenea, eligibilă, precum și formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deținute de beneficiar în domeniul HoReCa.” – Menționează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Lista de acte necesare, condițiile de eligibilitate le poți găsi aici.
💡Finanțările, cum îți spuneam și zilele trecute, reprezintă, unul dintre secretele antreprenorilor în serie. Dacă te încadrezi, îți recomand să te informezi mai detaliat despre ce implică, iar dacă ți se potrivește să aplici.
(sursa economie[.]gov[.]ro)
Temu a ajuns într-un an la 51 de milioane de utilizatori activi lunar în SUA, aproape cât Amazon, care a atins 67 de milioane în 20 de ani.
Temu are peste 45 de milioane de utilizatori lunar în UE, iar conform Actului legislativ privind serviciile digitale, Temu va trebui să supravegheze mai atent produsele periculoase sau contrafăcute și să transmită Comisiei Europene rapoarte de evaluare a riscurilor.
Shein are în jur 90 de milioane de utilizatori, dintre care 17 milioane provin din SUA. Anul trecut a înregistrat vânzări de peste 22 de miliarde de dolari.
În UE, Shein are aproximativ 45 milioane de utilizatori lunari.
Temu și Shein se concentrează pe oferirea de produse ieftine (poți comanda haine și alte produse la 5$) și atrag milioane de utilizatori datorită prețurilor atractive și strategiilor de marketing eficiente.
Promovarea Temu a fost foarte agresivă pe platformele de socializare: Facebook, Instagram, TikTok și se estimează că ar fi cheltuit pe promovare peste 13 miliarde de $ în 2023.
De asemenea, Shein folosește softuri avansate de Analytics pentru a testa și adapta rapid produsele la preferințele consumatorilor, ceea ce contrastează cu metodele tradiționale ale retailerilor precum H&M sau Zara, care produc în masă și riscă pierderi pe stocuri nevândute.
Prețurile mici se datorează nu doar costului scăzut cu angajații din China, ci și tehnologiei avansate AI pe care o folosesc pentru a adapta producția de noi produse în funcție de cerințele și interesele clienților.
Pe de altă parte, Shein beneficiază de resursele financiare și suportul logistic puternic al Pinduoduo, permițându-i să reducă costurile și să se extindă rapid la nivel global.
Pinduoduo este al doilea cel mai mare retailer online din lume după Amazon, cu o capitalizare de 198 miliarde USD în 2024 și lider pe piața din China.
Românii dau zilnic peste 10000 de comenzi pe Shein și Temu, dar multe achiziții sunt riscante. Returul se face greu, asistența e oferită doar de roboți, iar costul returului e mai mare decât costul produsului comandat inițial.
ANPC a verificat în luna aprilie 2024 aceste site-urile Temu și Shein din România, dar deocamdată nu au fost publicate eventuale sancțiuni.
În concluzie, Temu și Shein reprezintă o amenințare majoră pentru retaileri datorită strategiilor lor inovatoare, prețurilor scăzute și susținerii financiare puternice.
(Sursa: nwradu)
Credit foto: Pagina de Facebook – The female athlete project
Selecționata de fotbal a Danemarcei la Euro 2024 a refuzat o mărire de salariu pentru a se asigura că echipa feminină primește salarii egale.
Un nou acord pe 4 ani a fost încheiat cu Asociația Daneză de Fotbal, garantând că jucătorii ambelor echipe vor primi aceeași remunerație pentru reprezentarea țării.
De asemenea, o reducere de 15% a asigurării echipei masculine a permis creșterea acoperirii pentru echipa feminină cu 50% și pentru echipa de tineret sub 21 de ani cu peste 40%.
Decizia a fost luată cu consultarea jucătorilor seniori, iar acordul va intra în vigoare după turneul din Germania din această vară și va fi valabil până în 2028.
Michael Sahl Hansen, directorul sindicatului danez al jucătorilor, a declarat că aceasta este o mișcare extraordinară pentru a îmbunătăți condițiile echipelor naționale feminine și că jucătorii au ales să sprijine echipa feminină, în loc să caute beneficii personale.
În concluzie, valorile pe care le afișezi în broșuri sau pe site-ul firmei tale, ar fi bine să se regăsească și-n acțiunile din compania ta.
Prioritizarea egalității și a bunăstării tuturor angajaților poate avea un impact pozitiv asupra moralului și coeziunii echipei, indiferent în ce sector activezi. (Sursa)
Credit imagine: thewoodstocker
Recomandarea noastră de weekend este filmul Moneyball 🎉
Moneyball (2011) – este un film regizat de Bennett Miller care îl are pe Brad Pitt în rolul principal. Filmul este bazat pe o poveste reală.
Filmul prezintă povestea managerului general al echipei de baseball Oakland Athletics și arată cum a folosit statistici inovatoare pentru a construi o echipă competitivă.
De ce merită să-l vezi?
💡 Filmul Moneyball promovează inovația și gândirea nonconformistă, evidențiază importanța utilizării datelor statistice pentru decizii informate, demonstrează cum să maximizezi eficiența resurselor limitate și subliniază importanța perseverenței și leadership-ului în fața provocărilor.
Îl găsești pe Netflix. Vizionare plăcută!
Weekend plăcut să ai!
Paul
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: