Unul din paradoxurile din viața unui antreprenor este faptul că acesta are o dorință neexprimată de a fii cel mai bun și, în același timp, cel mai lipsit de experiență.
Când lucrează, antreprenorul preferă să fie cel mai nepregătit din încăpere, fiind înconjurat de oameni mai deștepți și experimentați în diferite domenii, pe expertiza cărora se poate baza cu încredere, indiferent de circumstanțe…
Dar la finalul unei zile lungi, lângă un pahar de vin binemeritat… antreprenorul iubește să se remarce prin abilitatea lui de a iniția cele mai interesante conversații.
Pentru prima situație, îți doresc mult succes în a găsi oamenii potriviți, alături de care să-ți îndeplinești obiectivele afacerii tale.
Iar în al doilea caz, îți vin în ajutor cu câteva subiecte pe weekend, care cred că merită cel puțin o dezbatere mai detaliată:
(Sursă imagine: Imagine generată cu AI de echipa Fondatorii)
Cel mai nou algoritm dezvoltat de MIT are un mare potențial în căutarea mai rapidă a fișierelor multimedia, în învățarea limbilor străine sau chiar și în domeniul roboticii.
Spre deosebire de modelele anterioare, DenseAV a fost instruit prin învățare contrastivă. Asta înseamnă că fără instrucțiuni sau alte intervenții umane, algoritmul este capabil de a face conexiuni între semnale audio și vizuale. Procesul a fost inspirat de modul în care copiii își dezvoltă limbajul – prin observație și imitație.
În urma experimentului în care DenseAV a fost expus la un set de date de peste 2 milioane de videoclipuri YouTube, rezultatele au fost surprinzătoare. Sistemul AI a reușit să distingă chiar și cuvinte și sunete ambientale, diferența dintre cuvântul „câine” și lătratul unui câine.
Echipa de la MIT speră ca în viitor, algoritmul va fi capabil de a ajuta la înțelegerea mai profundă a modului în care comunică animalele, cum ar fi delfinii și balenele. Iar pe lângă biologie și etologie, DenseAV ar putea fi folosit și pentru a preveni dezastrele naturale, analizând sunetele seismice și corelând acestea cu structurile geologice. (Sursa: MIT News)
(Sursă imagine: Xavier Arnau/Getty Images)
În 2024, Emiratele Arabe Unite (EAU) se pregătește de o afluență record de 6,700 de milionari. Potrivit Henley Private Wealth Migration Report 2024, aceasta va ajunge curând în topul destinațiilor preferate ale bogaților – pentru al treilea an consecutiv.
Politicile fiscale favorabile, infrastructura de clasă mondială și locația strategică sunt principalele motive pentru care milionarii aleg EAU ca și noua lor casă. Pe de altă parte, țara reprezintă și stabilitate, prosperitate și oportunități de afaceri pentru investitori, antreprenori și alte talente din întreaga lume.
📊 Conform Henley, SUA ocupă locul 2 în topul destinațiilor preferate de milionari, cu o afluență așteptată de +3.800 de persoane. Acesta e urmat de Singapore, care în 2024 se pregătește de sosirea a +3.500 de milionari.
În celelalte colțuri ale lumii, China este una dintre țările care se confruntă cu cel mai mare exod, așteptând ca 15.200 de persoane cu avere netă ridicată să părăsească țara.
Într-un mod surprinzător, acesta e urmat de un stat european – Regatul Unit. De asemenea, din ce în ce mai mulți milionari din India au început să se relocheze, prioritizând accesul la servicii premium de sănătate și educație.(Sursa: CNBC)
(Sursă imagine: Imagine generată cu AI de echipa Fondatorii)
AI devine din ce în ce mai popular, în rândul consumatorilor urbani.
Aplicațiile bazate pe AI au un grad de adopție într-o continuă creștere, fiind utilizate atât în viața de zi cu zi, cât și în scop profesional.
Studiul realizat de United Media Services pe un eșantion de 401 de locuitori din mediul urban, cu vârste între 18-55 de ani, a arătat că:
40% dintre românii chestionați utilizează aplicații AI cel puțin săptămânal
45% dintre respondenți folosesc AI în activitatea profesională, printre care aplicațiile preferate sunt ChatGPT, Google Gemini și Microsoft Copilot
35% dintre utilizatori folosesc AI cu scopul de a se educa, în timp ce 50% consideră că AI este utilă în experiențele de shopping
67% au o percepție pozitivă despre evoluția AI, iar 56% cred că aceasta va îmbunătăți condițiile de muncă
Jumătate din angajați sunt deschiși pentru a învăța cum să utilizeze AI
Însă, pe lângă impactul pozitiv, există și îngrijorări. Creșterea popularității AI ridică semne de întrebare cu privire la securitatea datelor, efectelor asupra industriilor creative și alte preocupări legate de pierderea locurilor de muncă. (Sursa: Revista Biz)
(Sursă imagine: Imagine generată cu AI de echipa Fondatorii)
Creșterea e-commerce-ului a avut un mare impact asupra modului în care consumatorii din întreaga lume achiziționează produse și servicii. Iar Amazon, Shein și Temu sunt doar câțiva dintre liderii mondiali care au reușit să domine piața de e-commerce, datorită gamei variate de produse oferite la prețuri competitive.
💰 Danemarca este fruntașul mondial în cheltuielile online. Cu o medie de 3.426 de dolari cheltuiți anual/ cumpărător, danezii cu vârste între 20 și 39 de ani preferă să-și cumpere online îmbrăcămintea, încălțămintea și produsele pentru grădinărit și mobilier.
Printre motivele pentru care danezii au reușit să adopte rapid obiceiul de a cumpăra online se datorează prezenței puternice a magazinelor precum eBay și Amazon, alături de platforme europene populare precum Zalando și Bilka.
De asemenea, legislația solidă privind protecția consumatorilor îi face pe danezi să se simtă mai încrezători atunci când își fac cumpărăturile online.
🛒 SUA și Coreea de Sud, pionierii în e-commerce. În Statele Unite, 92% dintre consumatori au obiceiul de a face cumpărături online, cheltuind în medie 3.389 de dolari anual.
Ofertele de tip “cumperi acum, plătești mai târziu” și popularitatea cardurilor de credit au facilitat interesul și accesul americanilor la o gamă largă de produse – de la electrocasnice până la articole de modă.
Pe de altă parte, aproximativ 96% dintre sud-coreeni își fac cumpărăturile online regulat, cheltuind în medie 3.032 de dolari anual.
Coreea de Sud este renumită pentru Wi-fi-ul ieftin, dar și pentru practica răspândită printre sud-coreeni, de a utiliza un al doilea telefon exclusiv pentru cumpărături și divertisment. (Sursa: EuroNews)
(Sursă imagine: Imagine generată cu AI de echipa Fondatorii)
⚔️ UE vs AI. Uniunea Europeană cere transparență totală privind datele prin care companiile antrenează sistemele de inteligență artificială. În timp ce companiile sunt presate să dezvăluie informații pe care le consideră secrete din punct de vedere comercial, legislatorii dezbat diferența dintre protecția drepturilor de autor și stimularea inovației. (Sursa: Artificial Intelligence News)
🇦🇺 Tasmania vrea să stimuleze turismul de iarnă, oferind joburi de sezon nemaiîntâlnite. Antreprenorii care doresc să evadeze din rutina zilnică, au ocazia de a opta pentru posturi precum detectiv paranormal, plimbător de urs marsupial sau degustător de stridii. Aplicanții trebuie să fie rezidenți australieni și să justifice în 50 de cuvinte de ce ar schimba biroul pentru una dintre aventurile inedite. (Sursa: BBC)
📈 Consumul de grăsimi îți sabotează productivitatea. Un studiu recent de la Universitatea Colorado Boulder arată că grăsimile nu doar că îngrașă, dar și alimentează anxietatea. Cercetările au constatat că grăsimile saturate perturbă bacteriile intestinale, au un impact negativ asupra creierului și pot crește riscul de tulburări de dispoziție. (Sursa: Science Daily)
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: