Salutare, salutare!
Începe vacanța elevilor 😁.
Dacă ești părinte, urmează o perioadă frumoasă și provocatoare în care va trebui să te împarți și mai eficient între muncă și familie.
Înainte de a-ți ura lectură cu inspirație, vreau să-ți transmit felicitări atât ție, cât și copilului tău/copiilor tăi pentru efortul depus în acest an școlar!
Iar dacă sunteți în prag de BAC ori examen de Capacitate, vă doresc mult succes! 🎓
Imersiv se referă la o experiență care implică complet și profund persoana, făcând-o să se simtă ca și cum ar fi parte integrantă a acelui mediu.
Într-o experiență imersivă, clientul este înconjurat de elemente senzoriale care îi captează atenția și îi creează senzația de prezență reală în acel context.
Sunt 8 tipuri de tehnologie imersivă:
1. Realitate virtuală (VR):
🎧 Utilizează căști speciale pentru a crea o lume digitală completă în care utilizatorii pot explora și interacționa.
2. Realitate augmentată (AR):
👓 Adaugă elemente digitale (imagini, sunete, etc.) peste lumea reală, vizualizate prin dispozitive precum telefoanele mobile sau ochelarii AR.
3. Realitate mixtă (MR):
🎧👓 Combinația dintre VR și AR, unde elementele digitale și cele reale interacționează și coexistă în timp real.
4. Proiecții 3D:
🌈 Utilizează proiecții holografice pentru a adăuga elemente digitale tridimensionale în spații fizice reale.
5. Experiențe de jocuri interactive:
🎮 Jocuri care implică utilizatorii în moduri interactive și captivante, utilizând VR, AR sau alte tehnologii imersive.
6. 360 de grade video:
👓 Videoclipuri care permit vizualizarea din toate unghiurile, oferind o perspectivă completă și captivantă asupra unei scene sau eveniment.
7. Simulări și formare virtuală:
🎬 Utilizarea tehnologiilor imersive pentru a crea scenarii de formare și simulare care pot fi utilizate în educație, pregătire profesională sau divertisment.
8. Tururi virtuale:
🎧👓 Permite utilizatorilor să exploreze locații reale sau fictive prin intermediul tehnologiilor imersive, oferind o senzație de prezență la fața locului.
💡Poți folosi și tu tehnologia imersivă în afacerea ta pentru a crea o legătură emoțională cu brandul tău prin tururi virtuale, demonstrații de produse prin proiecții 3D etc.
Aceste tehnologii îți vor diferenția afacerea și vor transforma interacțiunea clientului cu brandul pe piața competitivă și sofisticată în care activezi.
📈 84% dintre antreprenorii cu mai mult de o companie, continuă să-și conducă prima afacere de succes după ce și-au deschis a doua afacere.
(sursă fastcompany[.]com)
📈 Antreprenorii în serie îi depășesc pe antreprenori începători cu vânzări cu 98% mai mari.
Cu alte cuvinte, precum Regele Midas, antreprenorii care deja au construit un business profitabil și sustenabil, au mari șanse să aibă vânzări profitabile.
📈 Un studiu de la Harvard Business School arată că antreprenorii cu succese anterioare au de 2 ori mai multe șanse de a reuși în următoarea afacere, comparativ cu cei la prima experiență antreprenorială.
📈 Totuși, doar 30% dintre antreprenori au șanse de succes în a doua companie înființată.
De ce antreprenorii serie au succes?
Au experiență anterioară
Antreprenorii cu succese și eșecuri anterioare valorifică lecțiile învățate, și astfel își îmbunătățesc șansele de succes.
Reziliență
Capacitatea de a se adapta și de a depăși eșecurile anterioare contribuie la succesul viitor.
Rețea de contacte – networkingul
Relațiile construite de-a lungul timpului oferă acces la resurse, parteneriate și oportunități de colaborare.
Capacitatea de inovare
Experiențele anterioare stimulează creativitatea și inovația în abordarea noilor provocări.
Cunoașterea pieței
O mai bună înțelegere a dinamicii pieței și a comportamentului consumatorilor îi ajută să ia decizii profitabile pentru buzunarul lor.
Planificare și strategie
Leadership îmbunătățit
Accesul la finanțări le-au permis să scaleze (crească) ceea ce au construit deja.
Joint Venture
Un joint venture este un parteneriat de afaceri în care două sau mai multe companii își unesc resursele și capabilitățile pentru a atinge un obiectiv comun. Într-un joint venture, fiecare parte își păstrează entitatea juridică separată, dar colaborează într-un proiect specific sau într-o afacere comună, împărțind atât riscurile, cât și beneficiile.
Exemple de Joint Ventures:
BMW și Toyota
BMW și Toyota au format un Joint Venture în 2013 pentru a dezvolta tehnologii avansate în domeniul vehiculelor electrice și al celulelor de combustibil.
Acest parteneriat a inclus colaborarea la dezvoltarea de platforme pentru mașini sport și alte inovații tehnologice, combinând resursele și expertiza ambelor companii pentru a avansa în industria auto.
Sony Ericsson
În 2001, Sony Corporation și Ericsson au creat un Joint Venture sub numele de Sony Ericsson pentru a-și combina expertiza în electronică de consum și telecomunicații. Acest parteneriat a produs telefoane mobile și a fost un jucător important pe piața globală a telefoanelor mobile până când, în 2012, Sony a cumpărat partea Ericsson, preluând complet controlul asupra afacerii.
O.T.O. sau One Time Offer se referă la o ofertă specială disponibilă doar o singură dată, un timp limitat (5-15 minute).
Prin urmare, clienții au o ocazie unică de a beneficia de un anumit produs/serviciu sau de o reducere substanțială, iar odată ce această oportunitate a trecut, oferta nu va mai fi disponibilă.
De obicei, aceste oferte sunt utilizate în marketing pentru a crea un sentiment de urgență și exclusivitate, încurajând astfel clienții să acționeze rapid pentru a nu rata șansa.
Exemplu de O.T.O: Produs complementar la preț redus
Un magazin e-commerce de produse electronice oferă un cablu de încărcare de rapidă la un preț cu reducere valabil doar în momentul în care un client cumpără un telefon mobil, oferta e valabilă 5-15 minute. După ce expiră cele 15 minute, prețul cablului revine la normal.
Interactive Marketing se referă la o formă de marketing care se bazează pe interacțiunea directă cu consumatorii, adesea prin mijloace digitale 📲 💻.
Acest tip de marketing utilizează feedbackul consumatorilor pentru a personaliza experiențele și pentru a răspunde nevoilor specifice ale acestora în timp real.
Exemplu:
Campanii de email marketing personalizate în funcție de comportamentul de consum al clientului
Sursă imagine – Pixabay
Biroul de Muncă din California a amendat Amazon cu 5,9 milioane de dolari pentru că ar fi încălcat o lege de stat prin solicitarea excesivă a angajaților din depozite, punându-le siguranța în pericol.
Amazon a fost amendat cu 1,2 milioane de dolari la un depozit din Redlands și cu 4,7 milioane de dolari la un depozit din Moreno Valley.
Legea, adoptată în 2022, cere angajatorilor să informeze angajații în scris despre cotele de muncă și sancțiunile pentru neîndeplinirea acestora.
Indiferent cum colaborezi cu angajații sau freelancerii din echipa ta, respectarea legislației muncii și asigurarea unui mediu sigur și sănătos de lucru ar trebui să-ți fie o prioritate…
Și nu doar pentru a evita amenzile, ci și că angajații/colaboratorii nemulțumiți fac o reputație negativă brandului tău.
Sursă – variety[.]com
Netflix Houses (Case Netflix) reprezintă locații fizice unde fanii pot experimenta la un nivel senzorial universul serialelor și filmelor preferate de pe platformă.
Acestea nu sunt parcuri tematice tradiționale, ci mai degrabă spații care includ magazine, restaurante și activități interactive inspirate de francizele populare acum pe Netflix: „Bridgerton”, „Stranger Things” și „Squid Game”.
Scopul „Caselor Netflix” este de a oferi o experiență imersivă și captivantă clienților, aducând la viață elemente din producțiile Netflix. Se vor deschide în 2025 în King of Prussia (Pennsylvania) și Dallas și vor avea și-o gamă largă de magazine, restaurante și activități experiențiale.
💡 Antreprenorii români pot învăța să ofere experiențe memorabile și imersive clienților prin diversificarea serviciilor și produselor, creând spații multifuncționale și atractive.
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: