Bună dimineața!
Promit că nu mă apuc să-ți predau nutriție sau sport… dar nu și faptul că nu o să te bat la cap cu cât de important este sportul, dacă vrei să rămâi sănătos la cap. 😀
Totuși, pentru o dimineață mai energică și productivă, îți pot prescrie ca „supliment alimentar”, rândurile de mai jos:
(Sursă imagine: Imagine generată de AI BUSINESS cu DALL-E 3)
Nu este o noutate că în prezent, video marketingul este una dintre cele mai eficiente instrumente de promovare. Și nici faptul că AI-ul devine cu fiecare actualizare un prieten tot mai bun al creatorilor de conținut.
Însă, cea mai nouă tehnologie Gooogle Depmind face ca video marketingul să fie mai distractiv atât pentru creatori, cât și pentru publicul lor.
🎥 Ce înseamnă V2A? Bazat pe AI, tehnologia audio-to-video de la Google creează cu ușurință videoclipuri complete, folosind imagini și instrucțiuni în formă de text (sau prompturi).
Rezultatul? Coloane sonore realiste și impresionante, care după câteva ajustări, se sincronizează perfect cu evenimentele de pe ecran. De la diferite efecte sonore și muzică dramatică, până chiar și la crearea de dialoguri – Google Depmind îți permite să experimentezi cu mai multe stiluri video, pentru a-ți crea propriile videoclipuri.
📱 Cu ce te poate ajuta Google Deepmind în afacerea ta? Tehnologia V2A este potrivită atât pentru a crea materiale promoționale sau prezentări de produse, cât și video-uri de tip „how to” sau tutoriale. De asemenea, te poți folosi de ea pentru a-ți actualiza conținutul vechi și să oferi audienței tale o experiență audio-vizuală completă și captivantă. (Sursa: Tech Crunch)
(Sursă imagine: GETTY IMAGES – National Day parade past the Palace of the Parliament in Bucharest)
Centrul Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor de Investiţii
România a câștigat procesul împotriva The Nova Group Investments – companie deținută de un român, cu sediul în Olanda – după ce acesta a solicitat o compensație de aproximativ 330 de milioane de euro în anul 2019.
În trecut, Astra Asigurări a fost a treia cea mai mare companie de asigurări din țară, cu o cotă de piață de 9.6%. După ce în 2015 ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a constatat că Astra nu-și poate îndeplini planul de redresare financiară, aceasta i-a revocat licența, iar compania a fost declarată insolventă.
The Nova Group Investments a susținut că acțiunile ASF a încălcat un acord de investiții între România și Olanda, motiv pentru care a solicitat compensația uriașă. În cele din urmă, România a reușit să demonstreze eșecul Astra, și faptul că din cauza unor activități ilegale, acțiunile guvernului au fost justificate și necesare. (Sursa: See News)
(Sursă imagine: Flux Academy)
M – Marketing Plan / Plan de marketing – document strategic dintr-un plan de afaceri. În scenariul ideal, nelipsit de informații esențiale despre produsul sau serviciul tău, piața, publicul țintă, prețul, concurenții, bugetul de marketing și obiectivele afacerii tale.
I – Impressions / Impresii – reprezintă numărul total de afișări al conținutului dintr-o campanie de pe rețelele de socializare. Dacă obții mai mult reach decât impressions la conținutul tău, înseamnă că unii oameni ți-au văzut campania de mai multe ori.
E – E-mail spam – se referă la e-mailurile (de obicei comerciale) nesolicitate, trimise în masă către utilizatori, fără consimțământul acestora. Altfel spus, (de departe) ultimul cuvânt cu care ne-am dori să asociezi newsletterele noastre…
R – Retargeting – strategie de marketing digital. Atunci când un utilizator a intrat pe site-ul tău, dar nu a realizat o conversie, pui cookie-urile la treabă prin reclame personalizate, ca să readuci clientul potențial pe website și să finalizeze acțiunea dorită. Recomandat pentru a maximiza impactul campaniilor și a crește rata de conversie.
C – CTA – Call To Action / Apel la acțiune – reprezintă acea parte (esențială) al unui mesaj de marketing, care îndeamnă cititorul să facă o acțiune specifică. Exemple: „Înscrie-te aici”, „Descarcă acum” sau „Lasă-ne un review la finalul acestui newsletter”
U – Upselling – tehnică de vânzări prin care îți convingi cumpărătorul să achiziționeze o versiune mai scumpă a produsului/ serviciul pe care l-a ales inițial.
R – ROAS – Return On Advertising Spend – este un indicator de performanță care măsoară eficiența campaniilor tale. Poți calcula ROAS-ul prin împărțirea veniturilor generate de campanie la costurile totale. Exemplu: Dacă o campanie a generat $5,000, iar costul acesteia a fost de $1,000 – campania a avut un ROAS de 5.
I – Inbound Marketing – o strategie de marketing pe care o folosești să-ți atragi clienții prin experiențe personalizate și conținut valoros, cum ar fi articole de blog, webinarii, infografice etc. Cu alte cuvinte, orice tip de conținut relevant, care răspunde la nevoile și interesele publicului tău țintă.
(Sursă imagine: BSS Commerce)
Conform unui sondaj realizat la începutul acestui an între directori și superiori din companii, cu venituri de cel puțin 200 de milioane de dolari…
Forrester Consulting și Sana Commerce au descoperit că 65% dintre cei chestionați consideră sistemele e-commerce-ului B2B „defecte”.
E-commerce-ul B2B se bazează în continuare foarte mult pe implicarea umană. Și multe companii încă n-au reușit să-și adapteze modelele de vânzare la cerințele pieței. Centralizarea și actualizarea datelor în timp real – cum ar fi prețurile, stocurile și informațiile despre produse, încă este o mare provocare pentru magazine.
Iar după experiențele companiilor, soluțiile similare cu cele din e-commerce-ul B2C eșuează din cauza diferențelor fundamentale dintre cele 2 piețe.
74% dintre cumpărătorii B2B spun că și-ar schimba furnizorii, dacă ar avea o experiență mai bună de cumpărare pe alte platforme. Iar 68% sunt dezamăgiți din cauza erorilor frecvente pe parcursul comenzilor online. (Sursa: Ecommercetimes)
(Sursă imagine: Yahoo! News)
🤭 „Înghețată cu bacon sau nuggets de pui de sute de dolari?” După niște erori comice care au ajuns virale, McDonald’s a hotărât să renunțe la tehnologia de comandă AI din restaurantele sale drive-through din SUA. Soluțiile de comandă vocală rămân încă o alternativă de explorat pe viitor, pentru care își va continua colaborarea cu IBM. (Sursa: BBC)
💔 Adobe către clienți: Decât o despărțire, mai bine un upgrade. Departamentul de Justiție al SUA a acuzat Adobe că a ascuns anumite taxe de reziliere și a îngreunat procesul de anulare a abonamentelor pe platformă. Compania susține în continuare că este transparentă cu privire la condițiile de abonament și va contesta acuzațiile în instanță. (Sursa: Tech Crunch)
💥 Nvidia a profitat de boom-ul inteligenței artificiale. Cunoscută pentru procesoarele grafice destinate jocurilor pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile, aceasta a ajuns cea mai valoroasă companie publică din lume. Cu acțiuni evaluate în prezent la peste 3 trilioane de dolari, Nvidia a lăsat în urmă companii precum Microsoft și Apple. (Sursa: CNBC)
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: