Salutare, Salutare!
Încep prin a spune că mă bucur tare mult de feedbackul vostru despre newsletterul Fondatorii! 🎉
Zilele trecute am publicat pe pagina mea de Facebook un text despre mine actualizat, las câteva rânduri și aici:
„Mi-am dat seama că mulți dintre voi nu prea știu cu ce mă ocup în ultimul timp…
… așa că am zis să fac un scurt rezumat al ultimilor doi ani.
#1 Am construit, alături de colegii mei, o agenție de marketing digital cu +30 de oameni și este lucrul de care mă mândresc cel mai tare.
Probabil că suntem una din agențiile care au crescut cel mai rapid. Dar și efortul a fost pe măsură. Și nu vorbesc doar de efortul meu, ci și de cel al colegilor mei, căci eu nu am reușit să fac nimic fără oameni buni în jurul meu.
Mai multe despre CUM am am construit o agenție profitabilă poți afla GRATUIT în → acest training.
#2 Am predat la sute de cursanți din „Picasso Copywriting” și „Business Loop Mastermind”, iar acum sunt în proces de lansare la „Picasso Agency”.
✍️ 📩 Dă-mi un semn dacă ești freelancer sau proprietar de agenție și ești blocat la sub 100k – 300k de euro pe an încasări.
#3 Am petrecut câteva luni prin spitale (sau pe holurile spitalelor), ba cu piatra mea la rinichi, ba cu tata. […]
#4 Am călătorit vreo 5 luni (din ăștia doi ani) în afara țării, iar asta mi-a adus poate cea mai mare împlinire sufletească deoarece nu prea am alte pasiuni (în afara de business și citit). […]
#7 Am nășit și construit strategia în mai multe cursuri de succes și mai nou am început să intrăm în businessuri de producție și servicii ca parteneri, nu doar ca o simplă agenție.
#8 Am slăbit 13,5 kg de la 1 martie și până acum, dar partea proastă e că după ce am motivat sute sau mii de oameni să se lase de fumat, eu m-am reapucat.”
Poți citi întreaga mea poveste 👉 aici, și dacă nu am apucat până acum să ne cunoaștem prea bine, mi-ar plăcea să-mi dai un reply cu povestea ta.
Mai jos, așa cum te-ai obișnuit ai cele mai recente noutăți antreprenoriale!
„Gemenii digitali” le-ar putea permite angajaților să renunțe la întâlnirile Zoom la locul de muncă…
… doar că e necesară „antrenarea” sosiilor digitale cu reguli și comportamente ca să poată lua decizii și da răspunsuri conform omului real.
„Pot trimite o versiune digitală a mea pentru a mă alătura, astfel încât să pot merge la plajă. Sau nu trebuie să-mi verific e-mailurile; versiunea digitală a mea poate citi majoritatea e-mailurilor”, a declarat CEO-ul Zoom Eric Yuan pentru The Verge.
Dacă deja ți-ai făcut planuri de vacanță sau măcar de-o cafea în oraș, te anunț că vei mai avea puțin de așteptat până îți vei putea trimite „geamănul” digital în ședințe. 😁
😱 16.153 firme au fost închise în perioada ianuarie – aprilie 2024, în creștere față de 13.300 firme dizolvate în aceeași perioadă a anului precedent (conform ONRC)
Cele mai multe radieri au fost înregistrate în:
Bucureşti, respectiv 4.926, în creştere cu 41,63% faţă de ianuarie-aprilie 2023
Cluj 1.640, în creştere cu 53,56%
Dâmboviţa 1.447, în creştere cu 120,92%
Timiş 1.314, în creştere cu 25,38%
Constanţa 1.246, în creştere cu 17,88%
Maramureş a avut o creștere cu +93,68% față de aceeași perioadă din 2023
Cele mai puţine radieri au în judeţele:
Călăraşi 210, în creştere cu 6,06% faţă de primele patru luni ale anului trecut
Ialomiţa 221, în creştere cu 61,31%
Giurgiu 247, +33,51%, în creştere cu
Covasna 250, în creştere cu +50,60%
Domeniile de activitate cu numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în:
comerţul cu ridicata şi cu amănuntul
repararea autovehiculelor şi motocicletelor
agricultură, silvicultură şi pescuit
informaţii şi comunicaţii
Piața actuală este ca o sită care cerne extrem de fin, dacă vrei să reușești acolo unde majoritatea eșuează, e nevoie să faci ceea ce majoritatea nu-s dispuși. Aici e inclusă și educația continuă sub toate formele ei.
(Sursă imagine: Pixabay)
📈 La nivel global, există 582 de milioane de antreprenori
📈 Unele dintre cele mai importante motive pentru care oamenii încep afaceri sunt să fie propriii șefi, pentru că sunt nemulțumiți de cariera lor corporativă și să-și continue pasiunea.
📈 Vârsta medie a fondatorilor de noi afaceri este de 42 de ani.
Fondatorii mai vechi au și mai mult succes. Un fondator de 50 de ani are aproape de două ori mai multe șanse de a reuși decât un fondator de 30 de ani. (sursă luisazhou[.]com)
💡O altă statistică spune că antreprenorii care au deja experiență în crearea de afaceri sustenabile au o probabilitate de 95% ca noile afaceri lansate de ei să fie de succes.
Precum regele Midas, unii antreprenori transformă în aur tot ce ating, se numesc antreprenori în serie și-n acest newsletter îți împărtășim zi de zi câteva dintre secretelor lor. Unul dintre secrete e că sunt atenți la cifrele afacerii lor și la statisticile care arată trendurile pieței și tendințele de consum.
Cumpărăturile pe amazon, Walmart și eBay sunt în general rapide și plictisitoare.
Aceste platforme ecommerce sunt făcute pentru achiziții planificate.
De fapt, 50% dintre consumatorii americani încep căutarea de produse pe Amazon, comparativ cu 31,5% pe Google și doar 2% pe rețelele sociale.
Experiența de cumpărare pe Amazon/eBay/Walmart e axată pe viteză:
Intri pe platformă
Găsești ceea ce ai nevoie
Eventual citești recenzii sau/și plătești.
Și asta e tot. Nu „socializezi” pe aceste platforme.
Acum în epoca AI și Social Media, cum ar fi ca experiența de cumpărare să fie o experiență de poveste?
Mai exact:
Să ai spațiul (virtual) în care să-ți facă plăcere să socializezi și interacționezi pe aceste platforme, la fel cum o faci pe rețelele de socializare?
Descrierea produselor să fie de poveste, și nu aceeași descriere standard ca acum
Experiența de cumpărare să fie imersivă cu ajutorul AI
Implicarea AI în ecommerce, nu s-ar reduce doar la experiența de poveste, ci ar eficientiza munca specialiștilor în marketing și a angajaților.
Ce crezi, cum va evolua ecommerce-ul?
😐 Rapid și plictisitor ca până acum
Ori
🎉 Încet și distractiv
Credit imagine: transilvaniabusiness[.]ro
Știrea nu e nouă, este din februarie 2024, dar am adăugat-o aici pentru a sublinia inovația și răspunsul fermierului la trendurile pieței.
„În ultima perioadă s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acuma, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, povestește Jaroslav Zetocha fermierul slovac din Șinteu.
„Aparatul de cartofi” este foarte asemănător cu easybox-urile oferite de firmele de curierat, intens utilizate de consumatori.
„Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, povestește fermierul.
Comuna Șinteu, județul Bihor, este cunoscută pentru comunitatea slovacă și cultura preponderentă de cartofi. În fiecare toamnă, aici are loc „Sărbătoarea cartofului”.
💸 Microsoft, Apple și Nvidia vor fi primele companii care vor atinge o capitalizare bursieră de 4 trilioane de $
Deși aceste 3 companii de Big Tech ar putea atinge 4 trilioane de dolari dacă acțiunile lor cresc în ritmul mediu istoric al pieței americane, analiștii de pe Wall Street estimează că vor crește mult mai rapid.
De exemplu, dacă Nvidia continuă să crească în ritmul actual, ar putea ajunge la 4 trilioane de dolari până la sfârșitul anului și la 5 trilioane anul viitor, conform unor proiecții optimiste.
Totuși, aceste estimări sunt considerate prea optimiste, deoarece este nerealist să se extrapoleze performanțele recente pe termen lung.
În general, acțiunile liderilor de piață tind să crească mai încet decât media pieței după ce ating vârful.
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: