Nu știm cum ești tu, dar ajungând la finalul acestei săptămâni, noi suntem din ce în ce mai entuziasmați…
Abia ce am dat startul Newsletterului Fondatorii și am ajuns deja la 300+ abonați! 🥳 Așa că, pe când atingem pragul de 1000, am pregătit niște surprize celor care ne citesc zilnic.
După cum știi și tu, newsletterul este gratuit, dar un share, forward sau o vorbă bună unui prieten de-al tău, ne-ar ajuta pe toții.
Găsești butonul de distribuire la finalul newsletterului.
Iar până atunci, astăzi vrem să-ți fim planșa de inspirație… și să încheiem săptămâna cu descoperiri, noutăți și recomandări – care să te încurajeze ca în zilele care urmează să te pui la treabă.
(Sursă imagine: MYTECHMAG)
Enveda Biosciences a reușit să strângă peste 55 de milioane de dolari pentru revoluționarea medicamentelor viitoare cu ajutorul AI.
Finanțările au venit din partea investitorilor precum Microsoft, The Nature Conservancy, Premji Invest și Lingotto Investment Fund – ridicând capitalul total al companiei la 230 de milioane de dolari.
⌛ Totuși, timpul rămâne cea mai importantă resursă al companiei. Într-un interviu realizat de Tech Crunch, Enveda a explicat cum aproximativ doar 40% din medicamentele din piață au la bază remedii naturale. Asta pentru că în domeniul biotehnologic, o problemă recurentă este procesul foarte complex și lent pentru identificarea și testarea compulșilor naturali.
Un bun exemplu pentru acest caz este faptul că dacă strămoșii noștri timp de mii de ani, mestecau coaja de salcie pentru ameliorarea durerii, oamenii de știință au reușit să izoleze ingredientul activ din salcie abia în anii 1800. În final, rezultatul a fost aspirina.
💊 Dar cum s-a ajuns de la aspirină la algoritmi? În prezent, Enveda are o bază de date vastă cu 38.000 de plante medicinale, care sunt potențiale remedii pentru peste 12.000 de boli și simptome.
Spre deosebire de metodele tradiționale de cercetare, acum cu ajutorul unui model AI, oamenii de știință reușesc să identifice mai rapid plantele cu cea mai mare probabilitate de vindecare. Tehnologia AI descifrează mai ușor componentele întregului eșantion, permițând prioritizarea moleculelor care ar putea sta la baza viitoarelor medicamente.
Progresul Enveda a dat deja roade prin 2 medicamente promițătoare: unul pentru tratarea bolilor dermatologice, iar celălalt pentru bolile inflamatorii intestinale – al căror studii clinice vor începe pe parcursul acestui an.
(Sursă imagine: NOAM GALAI/ GETTY IMAGES) |
(Sursă imagine: Justinmind)
Diferența dintre o campanie obișnuită și una de neuitat este inspirația.
Capacitatea unei campanii de a inspira este cea care transformă un simplu produs într-o poveste memorabilă, o reclamă banală într-una captivantă, iar relația cu publicul tău într-o conexiune profundă.
Inspirația încurajează. Iar un om încurajat este mult mai ușor de convins să treacă la acțiune.
Așa că, astăzi te încurajăm și noi să îți găsești inspirația din următoarele campanii virale:
🌴 Iceland – Rang-tan
Spotul publicitar al retailerului Iceland din Marea Britanie a adunat peste 65 de milioane de vizualizări la televizor și pe rețelele sociale.
Povestea adorabilă în care Rang-tan se află în dormitorul unei fetițe se transformă rapid într-una întunecată – după ce aflăm motivul pentru care de fapt urangutanul a ajuns acolo: habitatul lui este distrus de comerțul cu ulei de palmier.
Animația captivantă, povestea convingătoare și tema relevantă din punct de vedere social a ajutat compania să urce la locul 2 în rândul mărcilor de supermarketuri din Marea Britanie.
https://www.youtube.com/watch?v=JdpspllWI2o
🍎 Apple – Perspective
Perspectivele nu le găsim, ci le creăm. Reclama de mai jos începe cu o prelucrare al sloganului clasic Apple – ”Think Different”, iar în timpul urmăririi videoclipului, reușim să înțelegem mesajele brandului abia în momentul în care camera dezvăluie acestea din unghiul potrivit.
Creativitatea, fundalul alb și caracterele îndrăznețe, dar simple, sunt exemplul perfect care arată ce înseamnă să ieși în evidență, dar în același timp să rămâi fidel brandingului companiei tale.
https://www.youtube.com/watch?v=TJ1SDXbij8Y
⚽ Orange – la Compil des Bleues
Această reclamă de la Orange a fost creată în urma unui sondaj, din care a reieșit faptul că 44% dintre fanii sportului consideră că sporturile feminine ar trebui să fie mai mult evidențiate de către mass-media.
Ceea ce la prima vedere pare un video simplu despre fotbaliști cunoscuți, aflăm curând că jucătorii care marchează golurile sunt în realitate femei. Reclama a fost creată cu VFX și tehnologie AI deepfake, dorind să scoată în evidență prejudecățile, discriminarea și sexismul în sport.
https://www.youtube.com/watch?v=QVNZRHIZVL8
(Sursa: Wyzowl)
(Sursă imagine: Chargent) |
(Sursă imagine: ZIGURAT Institute of Technology)
Dacă ne întrebi pe noi care este una dintre cărțile nelipsite din biblioteca unui antreprenor…
„Strategia oceanului albastru este acea carte care te ajută să-ți extinzi viziunea către noi oportunități, să inovezi fără limite și să-ți scalezi afacerea, fără să fii nevoit să te lupți constant cu competiția.
Cartea a fost vândută în peste 3,5 milioane de exemplare în întreaga lume, tradusă în 43 de limbi și a ajuns bestseller în topurile revistelor Wall Street Journal, Business Week și Fast Company.
Citind „Strategia oceanului albastru”, vei înțelege mai bine de ce lupta cu concurența ta va rezulta doar un ocean roșu însângerat, în care toți jucătorii se devorează pentru un profit în scădere continuă.
W. Chan Kim și Renée Mauborgne explică printr-o analiză de 150 de mișcări strategice, că atunci când oceanul tău se înroșește… Există 2 moduri prin care îți poți crea propriul ocean albastru – sau altfel spus, acea piață nealterată de concurență, care are un potențial de creștere rapid și profitabil.
Care sunt aceste moduri? Răsfoiește cartea și vei afla
Am spus și zilele trecute, superputerea mea e echipa mea. Fără să am oameni pe care mă pot baza și care la rândul lor se bazează pe mine că-mi respect angajamentele, n-aș fi construit atât de mult și nici atât de rapid.
Dacă vrei să copiezi și tu tot procesul prin care eu mi-am construit echipa din agenție, te invit în Picasso Agency: un program destinat freelancerilor care vor să facă tranziția către agenție și proprietarilor de agenții care sunt blocați la încasări mai mici de 300.000 de euro pe an și vor să scaleze.
Ca să descoperi toate detaliile despre program, dar și investiția ta (de timp, bani și energie), programează-te la un apel gratuit cu colegul meu, Daniel, iar el te va pune la curent cu tot ce trebuie să știi: